Salon BabyBoom - Exposanten

Wit-Gele Kruis

Bezoek hun website

Heb je al een vroedvrouw voor en na je bevalling?

Een zwangerschap en de geboorte van je kindje zijn unieke en vaak overweldigende ervaringen. Misschien stel je je vragen over bevallen, de voeding van je kindje, het veilig slapen en je eigen gevoelens bij dit alles. Op dat moment is het fijn dat je terecht kan bij een vroedvrouw. Ben je nog op zoek naar een vroedvrouw? Bij het Wit- Gele Kruis kan je elke dag de klok rond terecht.

Wat doen onze vroedvrouwen?

Onze vroedvrouwen staan in voor de aanvullende zorg voor en na de geboorte (bv. opvolging gewicht van je kindje, verzorging van de wonde van de keizersnede, uitvoeren van de hielprik …). Je vroedvrouw stemt hierbij steeds zorgvuldig af met je huisarts, gynaecoloog en andere betrokken zorgverleners. Wanneer borstvoeding extra aandacht vraagt, kan je rekenen op de expertise van onze vroedvrouwen. Ook wanneer je kunstvoeding geeft kan je bij hen terecht met al je vragen.

Hoeveel kost het?

Ben je aangesloten bij een ziekenfonds? Dan factureren we de kosten rechtstreeks aan je ziekenfonds. Dit heet het ‘derdebetalerssysteem’. Ben je privé verzekerd? Dan betaal jij de kosten aan het Wit-Gele Kruis. Je ontvangt een getuigschrift voor verstrekte hulp waarmee je de kosten eventueel kan terugvorderen bij je verzekering.

Hoe vraag je een vroedvrouw aan?

Als toekomstige of pas bevallen mama kan je voor een eerste afspraak of met vragen terecht op onze vroedvrouwenlijn die elke dag de klok rond bereikbaar is. Bij aanvragen voor 16 uur komt er een vroedvrouw aan huis de volgende dag.

016-66 06 00

vroedvrouwen@wgkvlb.be

  • Stand Wit-Gele Kruis

Ontdek hier de Covid maatregelen

De Babyboom beurs is een verwelkomende plaats van uitwisseling die zwangere vrouwen, jonge kinderen, gezondheids- en kinderverzorgingsdeskundigen en vele bezoekers samenbrengt. Daarom is het van essentieel belang de veiligheid van iedereen te waarborgen door de risico's van besmetting zoveel mogelijk te beperken.

Ontdek hier de
Covid maatregelen