Ben je zwanger of zou je zwanger kunnen zijn ? Vermijd dan straling

Workshops / Conferenties
Ben je zwanger of zou je zwanger kunnen zijn ? Vermijd dan straling
Conferentie

22 Oktober

15:15 - 15:45

23 Oktober

15:45 - 16:15

24 Oktober

14:45 - 15:15
Conferentie

Tijdens je zwangerschap probeer je straling best zo veel mogelijk te vermijden. Breng daarom altijd je arts of verpleegkundige op de hoogte van je (eventuele) zwangerschap.
Bij sommige medische onderzoeken zoals radiografieën en CT-scans wordt radioactieve straling gebruikt.

Artsen wegen de voordelen van zulke onderzoeken altijd af tegen de mogelijke gevolgen van de straling, zeker bij baby’s en kinderen. Die doelgroep is gevoeliger voor de gevolgen van straling dan volwassenen.
Blootstelling aan radioactieve straling heeft niet noodzakelijk of automatisch schadelijke gevolgen. Het risico op schadelijke gevolgen voor een ongeboren kind is echter hoger dan voor een volwassene omdat het organisme volop in ontwikkeling is. Daarom is het belangrijk om elke vorm van straling tijdens de zwangerschap te vermijden of, indien een onderzoek medisch noodzakelijk is, de hoeveelheid straling tot een minimum te beperken.

Ontdek hier de Covid maatregelen

De Babyboom beurs is een verwelkomende plaats van uitwisseling die zwangere vrouwen, jonge kinderen, gezondheids- en kinderverzorgingsdeskundigen en vele bezoekers samenbrengt. Daarom is het van essentieel belang de veiligheid van iedereen te waarborgen door de risico's van besmetting zoveel mogelijk te beperken.

Ontdek hier de
Covid maatregelen