Jonge en toekomstige ouders

Workshops / Conferenties
Jonge en toekomstige ouders
Conferentie

15 Oktober

12:00 - 12:30
Conferentie

Ouder voor de eerste keer? De komst van een eerste kindje is een grote sprong in het onbekende. Je wordt overspoeld met advies en 1001 tips die elkaar vaak tegenspreken. Om te weten wat er allemaal op je afkomt, beantwoordt MuM 3.0 de vele terechte vragen die toekomstige en jonge ouders zich stellen.

Wat heb je verlangd naar dit kleine mensje! En daar houdt je het dan in je armen. Vanaf het moment dat je wist dat je in verwachting was, heb je het al je liefde gegeven. Je hele zwangerschap lang heb je je een beeld van je kindje trachten te vormen en knuffelde je het in je dromen. Nu je schatje in je armen ligt, overheersen  gevoelens van opluchting, trots en tederheid, maar bij momenten overvalt je ook  twijfel, ongerustheid en zelfs angst.

Van zodra de eerste dagen van geluk en absolute liefde voor dit kleintje voorbij zijn, voel je je bij momenten radeloos ten overstaan van baby’s kwetsbaarheid en afhankelijkheid van jou, terwijl deze je aanvankelijk zo vertederden. Je bent moe, in de war en zit met tal van vragen. We moeten durven toegeven dat je niet meteen in een roze wolk stapt als kersverse ouder. Zelfs met de mooiste baby van de wereld kan je je soms ontzettend eenzaam voelen.

De liefde van de ouders voor hun kind is er niet noodzakelijk altijd van zodra het kind ter wereld komt en heeft soms tijd nodig om te groeien. Iedere dag, iedere maand leer je wat meer van je kindje te houden door ervoor te zorgen. Dit gaat niet altijd even snel en zal ook wel rebounds kennen: als baby je enkele nachten na elkaar wakker houdt, zal enige irritatie ongetwijfeld niet te vermijden zijn, al was hij bij de geboorte nog zo schattig…

MuM 3.0 geeft je graag de nodige steun bij je eerste passen als jonge of toekomstige ouder.

Inschrijvingen

Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt tot 50, je ruim vooraf aanmelden is dus de boodschap wil je er graag bij zijn. Deze lezing wordt in het Frans gegeven, maar een systeem voor simultaanvertaling in het Nederlands is aanwezig.

erecht stelt als toekomstige en jonge ouder.